?>

Cărțile bune se întorc toamna la Cluj-Napoca


Peste 15.000 de volume, lansări, dezbateri
și întâlniri cu autorii, cinematograf de artă la a doua ediție Bookfest Cluj-Napoca Salonul de Carte Bookfest revine la Cluj-Napoca între 3 și 6 octombrie la Cazinoul din Parcul Central. După prima ediție de succes de anul trecut, Asociația Editorilor din România invită clujenii să răsfoiască o ofertă de peste 15.000 de volume, cu reduceri substanțiale, de la cei mai importanți editori din țară, și din cele mai variate domenii.

Unele dintre cele mai importante edituri – Grupul Editorial Humanitas, Curtea Veche Publishing, Rao, Grupul Editorial Litera, Grupul Editorial Art, Niculescu, Nemira, Herald sau Hasefer, dar
și puternice edituri locale ca Eikon, Casa Cărții de Știință și Presa Universitară Clujeană îi așteaptă pe clujenii iubitori de carte și de lectură.

Pe lângă lansări, dezbateri
și întâlniri cu autorii, Bookfest revine și cu cinematograful de artă gratuit, devenit deja tradiție la toate edițiile Bookfest. Intrarea în cadrul salonului, cât și la toate evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10:00 și 20:00.

Evenimentul se desfă
șoară sub egida Federației Editorilor din România, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Centrul de Cultură Urbană Casino,
Transylvania International Music & Art Festival.


Bookfest este cel mai important salon de carte din România
și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Anul trecut invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franța, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Anul acesta circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest (29 mai - 2 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice, evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei în cadrul proiectului Trei țări, aceeași limbă. La această ediție au fost prezente nume cu răsunet internațional precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich, Jolanda Pinel.